Over Ineke Takke

Meester Ineke Takke is sinds 1991 parttime zelfstandig ondernemer in Arnhem en omgeving. Daarnaast is zij docent op de Hogeschool Arnhem Nijmegen op het gebied van belastingrecht.

Ineke werkt samen met Marion van Eig, oprichter van Eig & Bedrijf, voor fiscale en financiële dienstverlening. Beide hebben ze hun eigen specialisatie en als sparringpartners versterken ze elkaar. Om op die manier dienstverlening op maat te geven.

Ineke Takke (1959) heeft op de HEAO bedrijfseconomie gestudeerd. Daarna heeft ze een avondstudie, gecombineerd met een fulltime baan, Post HBO belastingrecht gedaan. Na het succesvol afronden van deze studies heeft ze belastingrecht op universitair niveau afgerond.

Van 1981 tot 1991 heeft Ineke bij verschillende belastingadvieskantoren gewerkt, zowel groot als klein.

 • Startersdag 10 maart - u kunt u nu aanmelden
  Bent u net uw eigen bedrijf begonnen? Of denkt u daarover na? Dan is de Startersdag iets voor u! Een gratis evenement met informatieve en inspirerende presentaties en een informatiemarkt. Op zaterdag 10 maart 2018 organiseert de Kamer van Koophandel weer zo’n dag. Deze keer in 3 steden:Amsterdam, Arnhem en Breda. Maar u kunt het […]
 • Zzp’ers gezocht voor de proef 'Boekhouden, belastingaangifte en betalen in één'
  Ziet u op tegen de boekhouding? Bang voor fouten, en gedoe met de Belastingdienst? Nergens voor nodig. U kunt u nu aanmelden voor een proef met online boekhoudpakketten waarmee u in één moeite door uw boekhouding, btw-aangifte en betaling regelt.
 • Afgifte btw-nummer duurt in januari en februari langer
  Als u zich aanmeldt als nieuwe ondernemer, krijgt u normaal gesproken binnen 5 werkdagen een brief met uw btw-nummer van ons. In januari en februari duurt dat langer. U krijgt hiermee te maken als u zich hebt aangemeld met het formulier 'Opgaaf zonnepaneelhouders' of het formulier 'Opgaaf startende onderneming', of als u zich hebt ingeschreven […]
 • Handhaving wet DBA verder uitgesteld tot 1 januari 2020
  De handhaving van de wet DBA is verder uitgesteld: opdrachtgevers en zzp'ers krijgen tot 1 januari 2020 geen naheffingen en boetes. Vanaf 1 juli 2018 breiden wij wel de handhaving bij kwaadwillenden uit. Dit staat in de Kamerbrief van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de staatssecretaris van Financiën.
 • Aanleveren uitbetaalde bedragen aan derden: vóór 1 maart
  Hebt u in 2017 bedragen aan derden uitbetaald? Dan moest u die eigenlijk voor 1 februari 2018 aanleveren. Maar dit jaar kunt u eenmalig aanleveren tot 1 maart 2018.
 • Tabel 1 Wet op de Omzetbelasting geactualiseerd
  Op 1 januari 2018 is de toelichting op Tabel 1 bij de Wet op de omzetbelasting 1968 geactualiseerd. In deze tabel staan de goederen en diensten waarvoor het verlaagde btw-tarief van 6% geldt. De actualisering gaat onder andere over embolisatieproducten, medische rompertjes voor huisdieren, medische instrumenten die tumoren bestrijden en VR-brillen.