Over Ineke Takke

Meester Ineke Takke is sinds 1991 parttime zelfstandig ondernemer in Arnhem en omgeving. Daarnaast is zij docent op de Hogeschool Arnhem Nijmegen op het gebied van belastingrecht.

Ineke werkt samen met Marion van Eig, oprichter van Eig & Bedrijf, voor fiscale en financiële dienstverlening. Beide hebben ze hun eigen specialisatie en als sparringpartners versterken ze elkaar. Om op die manier dienstverlening op maat te geven.

Ineke Takke (1959) heeft op de HEAO bedrijfseconomie gestudeerd. Daarna heeft ze een avondstudie, gecombineerd met een fulltime baan, Post HBO belastingrecht gedaan. Na het succesvol afronden van deze studies heeft ze belastingrecht op universitair niveau afgerond.

Van 1981 tot 1991 heeft Ineke bij verschillende belastingadvieskantoren gewerkt, zowel groot als klein.

 • Zzp’ers gezocht voor de proef 'Boekhouden, belastingaangifte en betalen in één'
  Ziet u op tegen de boekhouding? Bang voor fouten, en gedoe met de Belastingdienst? Nergens voor nodig. U kunt u nu aanmelden voor een proef met online boekhoudpakketten waarmee u in één moeite door uw boekhouding, btw-aangifte en betaling regelt.
 • Valse e-mail in omloop over foutieve belastingteruggave 2017
  Er is weer een valse e-mail in omloop, met als onderwerp 'Foutief belastingteruggave 2017'. In de e-mail staat dat u in december ten onrechte op uw rekening een belastingteruggave 2017 hebt gekregen. U wordt verzocht om het bedrag van € 297,95 te retourneren. Dit is een valse e-mail. Betaal niet!
 • 6% btw voor disposable bloedplasma sets
  Sets die eenmalig gebruikt worden voor opslag en transport van bloedplasma, én die voldoen aan de eisen van het Besluit medische hulpmiddelen, zijn belast met 6% btw.
 • Startersdag 30 juni - u kunt u nu aanmelden
  Bent u net uw eigen bedrijf begonnen? Of denkt u daarover na? Dan is de Startersdag iets voor u! Een gratis evenement met informatieve en inspirerende presentaties en een informatiemarkt. Op zaterdag 30 juni 2018 organiseert de Kamer van Koophandel weer zo’n dag. Deze keer in 3 steden: Rotterdam, Zwolle en Urmond. Maar u kunt […]
 • BelastingTelefoon start met nieuwe manier van klantverificatie
  De BelastingTelefoon geeft vertrouwelijke informatie natuurlijk niet zomaar door. Wij controleren eerst of die informatie bij de juiste persoon terecht komt. Vanaf 1 juni voeren wij daarvoor een nieuwe werkwijze in. Belt u de BelastingTelefoon met vragen over personen of bedrijven? Dan stellen onze medewerkers u minstens 1 vraag over de naam, het adres en […]
 • 6% btw voor loopfietsen bestemd voor invaliden en mindervaliden
  Alleen loopfietsen die speciaal zijn ontworpen en ingericht en worden aangeboden voor gebruik door invalide of minder valide personen, zijn belast met 6% btw.